Direktlänk till inlägg 22 april 2014
Mer choklad! Tanken var ju att de här muffinsarna skulle få gula formar och knallgul, påskig frosting. Men så blev det inte. Istället garnerade vi loss med allt vi kunde hitta i form- och färgväg och det blev ju piffigt nog ändå. Om man vill göra fågelbon överst så funkar det bra med riven mandelmassa eller så kan man pressa mandelmassan igenom en vitlökspress så blir det nästan ännu finare. Både smaken och konsistensen på muffinsarna och frostingen är riktigt bra, och det är Leilas recept som vi använt. De funkar riktigt bra för det mesta tycker jag.
Chokladcupcakes 12 st
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 g mörk choklad 70 %
Chokladfrosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner det i smeten.
4. Hacka mörk choklad grovt och rör ner den smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting
1. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
2. Rör sist ner kaffe.
3. Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna och garnera med det du tycker blir fint. Strössel, riven choklad, bär, frukt eller nötter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|